Vakantie! Eindelijk is het zover. Je bent met de auto op weg naar je vakantiebestemming. En dan krijg je pech; koelvloeistof loopt weg, auto aan de kook, motor begeeft het, een aanrijding. Je moet er niet aan denken. Maar wat als het je toch overkomt… Wie moet je vragen om hulp en ben je er voor verzekerd?

De meeste mensen denken bij pech aan problemen met de auto, maar ook een aanrijding of verlies of beschadiging van bagage is pech. In dit artikel vind je een aantal soorten pech die veel voorkomen tijdens de vakantie. Daarnaast vertel ik je of je ervoor verzekerd bent en wie je om hulp kunt vragen.

Casco schade

Casco schade is materiële schade aan je auto (of motor) als gevolg van een botsing met een ander of een eenzijdige aanrijding. Heb je pech als gevolg van een ongeval dan bel je het noodnummer dat op de groene kaart of polispas staat. Het nummer voor pechhulp in het buitenland staat op de achterzijde van je groene kaart.

Mechanische schade

Mechanische schade noemen we ook wel autopech. Bij autopech moet je denken aan schade aan je motorrijtuig waardoor je niet meer verder kunt rijden. Een distributieriem die geknapt is, een lekke band, het tanken van de verkeerde brandstof. Voor dergelijke schades ben je niet standaard verzekerd. Het is mogelijk om je tegen mechanische schade te verzekeren met een pechhulpverzekering. Let er hierbij op dat er pechhulpverzekeringen zijn die alleen dekking bieden in Nederland en pechhulpverzekeringen met dekking in Europa. In geval van pech neem je contact op met de hulpdienst. Dit nummer staat op de site van de betreffende verzekeraar en op de polispas.

Reisschade

Tegen reisschade kun je je verzekeren met een reisverzekering. Een reisverzekering kent verschillende dekkingsrubrieken. Zo kun je je verzekeren tegen geneeskundige kosten, ongevallen, annuleringskosten, maar ook voor Hulpverlening Vervoer. Valt je motorrijtuig uit tijdens de reis door een onzeker voorval dan heb je recht op hulpverlening. Denk hierbij aan hulp bij het transport van het defecte motorrijtuig, vervoer van je bagage, noodzakelijke hulp langs de weg (maximale vergoeding van meestal € 125,00), bestellen en toesturen van onderdelen, vinden van een geschikte garage en autohuur gedurende de tijd dat je motorrijtuig uitvalt tijdens de reis. In geval van pech bel je met de hulpdienst. Dit nummer staat op de site van de betreffende verzekeraar en op de polispas.

Ga je op vakantie?

En twijfel je of je voldoende verzekerd bent? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen helpen bij het adviseren en aanvragen van je verzekering. Zo ben je zeker van de gewenste dekking en ga je met een gerust gevoel op vakantie!