Is het weer die tijd.. zeiden mijn collega’s en ik een paar weken terug. We merken dat de vakantie er weer aan zit te komen want we krijgen allerlei vakantie-gerelateerde vragen. De meest gestelde vraag? Dat is die over de caravan; Heb ik voor mijn caravan een groene kaart nodig? En moet ik de caravan apart verzekeren? In dit blog geef ik u antwoord op deze vragen. Uiteraard zal ik ze de komende weken ook per telefoon nog blijven beantwoorden.

De auto en caravan waarmee u dit jaar op vakantie gaat, moeten uiteraard goed verzekerd zijn. Er geldt in Europa zelfs een wettelijke plicht om aantoonbaar te maken dat zowel de auto en caravan verzekerd zijn.

Hoe bent u verzekerd?

Veroorzaakt u met uw aangekoppelde caravan schade bij anderen? Geen zorgen. Dit is gedekt onder de WA-dekking van uw autoverzekering. Op uw groene kaart staat dat vermeld met de code ‘AF’. De dekking geldt in alle landen die op uw groene kaart staan.
Maar let op: uw autoverzekering dekt geen schade aan uw caravan zelf. Wilt u schade aan uw caravan verzekeren? Dan heeft u een aparte caravanverzekering nodig.

Is een groene kaart verplicht?

Is uw caravan zwaarder dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen)? Dan heeft deze ook een eigen (geel) kenteken. En een eigen groene kaart. Neem deze kaart mee als u door bijvoorbeeld Duitsland, Polen of Spanje rijdt. In deze landen bent u verplicht om de groene kaarten bij u te hebben.

TIP: In bijna alle Europese landen moet u kunnen aantonen dat uw voertuig verzekerd is. Neem daarom altijd uw verzekeringspapieren mee. In geval van pech of nood heeft u altijd de juiste papieren en informatie bij u.

Hoe kan ik de groene kaart aanvragen?

De groene kaart ontvangt u als u een verzekering afsluit voor een motorrijtuig. Waarschijnlijk heeft u de groene kaart bewaard bij uw verzekeringspapieren. U kunt de groene kaart altijd opvragen bij uw verzekering. Is uw auto bij Stopel verzekerd? Dan kunt u de groene kaart voor zowel uw caravan als uw auto gemakkelijk bij ons aanvragen. Zo gaat u goed voorbereid op vakantie!
Als u een kopie van uw caravankentekenbewijs bij ons aanlevert kunnen wij u hierbij snel helpen en de groene kaart opsturen.

Heeft u vragen of wilt u de groene kaart aanvragen?

Bij ons kunt u terecht met al uw verzekeringsvragen. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen of wijzigen van uw auto- of caravanverzekering. Zo bent u zeker van de gewenste dekking en gaat u met een goed gevoel op vakantie. Wilt u een verzekering aanpassen of afsluiten? Neem hiervoor contact op met uw adviseur.

Een groene kaart aanvragen kan door een email inclusief een kopie van uw (caravan)kentekenbewijs te sturen naar info@stopel.nl

Belt u liever? Gebruik dan ons algemene telefoonnummer: 0546 480180.