0546 480 180

Ik kom het regelmatig tegen. Bedrijven die hun eigen werkmaterieel uitlenen of verhuren aan derden. Bijvoorbeeld Jan Willem die zijn shovel uitleent aan een collega die er net één te kort komt, maar denk ook aan een akkerbouwer die zijn tractor verhuurt omdat het seizoen voorbij is.

Meestal is dekking bij sporadisch verhuur middels een clausule op de werkmaterieelpolis meeverzekerd. Mits voldaan aan een aantal voorwaarden. Maar is het verhuren van werkmaterieel voor u een constante bron van inkomsten? Of zelfs de enige bron van inkomsten? Dan dient er een maatwerkoplossing gezocht te worden.

Waarom?

Het risico bij verhuur zit hem voornamelijk in het feit dat er een bestuurder of machinist op een machine zit met minder ervaring of op zijn minst de machine niet kent. Daarnaast is verduistering een risico dat niet onderschat mag worden

Wat zijn dan de mogelijkheden voor u als verhuurbedrijf?

Voor verhuurbedrijven bieden wij een tweetal maatwerkoplossingen:

1. De werkmaterieelverzekering

Bij deze verzekering is het werkmaterieel per object verzekerd, inclusief een verhuurclausule. Deze oplossing is met name geschikt voor bedrijven met een stabiel materieelpark waarbij het materieel naast verhuurd ook zelf wordt ingezet.

2. Een verhuurpolis op basis van na verrekening

Deze polis biedt een verhuurbedrijf meer vrijheden dan de variant hiervoor. Bij deze polis worden er vooraf een aantal afspraken gemaakt:

  • De minimumpremie: dit is de premie die de klant sowieso betaalt, ongeacht hoeveel er verhuurd wordt. De machines dienen immers ook bij stilstand verzekerd te zijn.
  • Een percentage van de verhuuromzet: zoals benoemd is dit een polis op basis van na verrekening,. Jaarlijks wordt de daadwerkelijke verhuur afgerekend aan de hand van de verhuuromzet. Zo stijgt de premie bij verhuur en daalt de premie bij stilstand.
  • Een percentage van de investeringswaarde: gedurende het jaar zullen er mutaties plaatsvinden in het machinepark. Een groot voordeel van deze polis is dat mutaties niet gemeld hoeven te worden. Nooit meer een machine te lang verzekerd of juist onverzekerd. Op basis van na verrekening wordt aan het eind van het jaar de juiste premie bepaald.
  • Percentage van de bruto-omzet uit collegiale inhuur: bij grote vraag is het niet altijd mogelijk of nodig om direct een nieuwe investering te doen. Soms wordt er bij een derde partij ingehuurd. Bijvoorbeeld wanneer een verhuurbedrijf zelf onvoldoende machines heeft om aan de vraag te voldoen. Gezien doorverhuur nooit meeverzekerd is dient de huurder bij inhuur te zorgen voor een adequate dekking. Op basis van na verrekening is ook dat op deze polis geregeld. De eigen risico’s die gelden op deze polis zijn afgestemd op het eigen risico dat wordt doorbelast aan de huurder zoals overeengekomen middels de verhuurvoorwaarden.

Een maatwerkoplossing voor uw bedrijf

Bij Stopel hebben wij ruime ervaring in het adviseren en verzekeren van verhuurbedrijven. Bent u eigenaar van een verhuurbedrijf of is verhuur van materieel een substantieel deel van uw werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op via 0548 480 180 of zakelijk@stopel.nl. Wij weten dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn en kunnen u voorzien van een maatwerkoplossing voor uw verzekeringsvraagstuk.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur