0546 480 180

Ik stel deze vraag regelmatig aan mijn klanten. Voor de meeste ondernemers in de agrarische sector is deelname aan evenementen heel gewoon. Maar vaak wordt niet stil gestaan bij de financiële risico’s die u hierbij kunt oplopen. Zeker wanneer u deelneemt aan evenementen kunt u te maken krijgen met hoge schadeclaims. Als gevolg van een ongeval of een fout van de bestuurder van uw machine bijvoorbeeld.

Waarom moet u zich goed verzekeren voor evenementen?

De laatste jaren worden er voor deelname aan evenementen steeds meer eisen gesteld. Zo is het voor een deelnemer van belang dat het voertuig is verzekerd voor deze evenementen. Veel verzekeraars sluiten namelijk deelname aan evenementen of ander gebruik dan op de polis is vermeld uit van de dekking!

Aansprakelijkstelling

Veroorzaakt uw machine schade? Dan kunnen anderen u daarvoor aansprakelijk stellen. Zij verhalen het schadebedrag op u. Dit bedrag kan hoog oplopen en grote gevolgen hebben voor de toekomst van uw bedrijf. Zeker als u hiervoor niets geregeld heeft. Denk bijvoorbeeld aan het drama met de monstertruck in Haaksbergen in 2014.

Belangrijke risico’s

Belangrijke risico’s die u loopt als u deelneemt aan een evenement zijn:

  • schade aan uw voertuig;
  • schade door toedoen van uw machine bijvoorbeeld letselschade aan kijkers of deelnemers;
  • een ongeval met deelnemers op versierde wagens en/of omstanders.

Hoe kunt u goed verzekerd deelnemen aan een evenement?

Schade veroorzaken kan iedereen overkomen, ook tijdens een evenement. Sluit daarom een aparte aansprakelijkheidsverzekering af voor het evenement. Informeer ook of de organisator van het evenement een verzekering heeft afgesloten voor het evenement en voor uw voertuig. Zo voorkomt u financiële zorgen als gevolg van hoge schadeclaims.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf

Wilt u deelnemen aan een evenement? En wilt u weten welke risico’s u loopt tijdens dit evenement? Ik help u graag bij het maken van de juiste keuzes en weet precies welke verzekeringsoplossingen bij u passen. Zo kunt u onbezorgd deelnemen aan de evenementen waarvan u geniet.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur