0546 480 180

Twee op de vijf ondernemers heeft geen AOV

Twee op de vijf ondernemers zonder personeel hebben geen voorziening getroffen voor het geval zij arbeidsongeschikt zouden worden. Zij hebben vaak vanwege de kosten geen verzekering afgesloten en houden ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid van TNO en het CBS.

Wettelijke verzekeringsplicht voor ZZP’ers

Daarom is er recent een principe akkoord gemaakt over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Er komt een wettelijke verzekeringsplicht voor zelfstandigen tegen arbeidsongeschiktheid. Het doel van deze verzekeringsplicht is om naast de bestaande werknemersverzekering, ook andere werkenden te beschermen tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en ervoor te zorgen dat iedereen zich kan verzekeren. De verzekering is in principe verplicht, maar er worden uitzonderingen gemaakt, waaronder hoogstwaarschijnlijk de agrarische sector.

Heeft u zelf al een arbeidsongeschiktheidsverzekering gesloten?

Dit kan mogelijk een reden zijn om niet deel te hoeven nemen aan de collectieve basisvoorziening. Een andere optie is dat de lopende dekking wordt aangepast op de verplichte regeling. Zeker is dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering die u zelf afsluit een betere dekking heeft dan de standaard die straks gaat gelden. In dat kader is het verstandig de verplichting niet af te wachten en uw inkomen zelf te verzekeren.

Hoe gaat de verplichting er uit zien?

Hoe een verplichte verzekering eruit komt te zien en voor welke zelfstandigen deze geldt, is op dit moment nog niet bekend. De sociale partners gaan binnenkort in gesprek met verschillende partijen. Begin volgend jaar hopen wij meer te horen over de plannen. Wij houden u op de hoogte.

 

 

 

 

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur