0546 480 180
Zeker met de stijgende energierekening is het steeds aantrekkelijker om je huis te verduurzamen. Een slimme keuze voor later dus. Wil je ook in je huis investeren en op termijn geld besparen? Denk dan ook eens de verzekeringen. Met de juiste verzekeringen voorkom je verrassingen bij het verduurzamen. Met een woonhuisverzekering kan je je zonnepanelen bijvoorbeeld meeverzekeren. En een rechtsbijstandverzekering is handig als je gedoe hebt met de aannemer.

1. Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers zijn vaak een flinke investering. Wat als deze beschadigd raken? Bijvoorbeeld door een storm die schade aan de zonnepanelen veroorzaakt. Of wat als een kapotte palletkachel voor schade aan je woning zorgt? Check van tevoren of dit onder je woonhuisverzekering valt, dit verschilt namelijk per verzekeraar. Goed om te weten: heb je een huurwoning of een koopappartement? Dan kan je verbeteringen verzekeren via het huurdersbelang of appartementseigenarenbelang. Dit kan je meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

2. Inboedelverzekering

Verduurzamen gaat niet met één keer in je vingers knippen. Daarvoor moet je meestal verbouwen. Vaak met (duur) gereedschap. Zeker weten dat dit goed verzekerd is? Check je inboedelverzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken of al je spullen wel zijn meeverzekerd. Dat geldt niet alleen voor gereedschap waarmee je verbeteringen in huis aanbrengt, maar bijvoorbeeld ook voor die isolerende gordijnen waarmee je de warmte binnenhoudt en je elektrische fiets die in de gang staat.

3. Rechtsbijstandverzekering

Stel, je besteedt het verduurzamen uit maar het loopt niet naar wens. Je krijgt bijvoorbeeld ruzie met de aannemer omdat hij zich niet aan jullie afspraken houdt. Dan kan een rechtsbijstandverzekering je redding zijn. Kijk je polis eens na of deze voldoende bescherming biedt. Denk vooruit en sluit een rechtsbijstandverzekering op tijd af. Als er al onenigheid is, ben je namelijk te laat. Daarnaast speelt mee dat sommige verzekeraars een wachttijd van enkele maanden hebben. Gebeurtenissen die ontstaan voor het afsluiten van de verzekering of tijdens de wachttijd zijn niet verzekerd. Kortom: wie vooruitdenkt en de juiste verzekering afsluit, laat zich niet verrassen. Je huis of je spullen in huis verzekeren? Ontdek welke woonverzekeringen jij nodig hebt. Wij denken graag met je mee vooruit, ook als het gaat om je huis verduurzamen.     Bron: NU.nl, Aegon

Meer artikelen

Wat te doen bij autoschade?

Wat te doen bij autoschade?

Wat te doen bij autoschade? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een paaltje geraakt? Steen op de voorruit? Misschien heeft u een aanrijding gehad...

Contactformulier