0546 480 180

Dat de premies niet veel lager zijn dan vóór corona komt door het feit dat verzekeraars voor het vaststellen van de premies kijken naar de statistieken op de wat langere termijn. De premie van uw opstalverzekering schiet ook niet meteen omhoog na een flinke storm. Om diezelfde reden dalen na een periode van relatief weinig schade, de premies ook niet direct.

Desondanks kan het lonen om eens naar uw autoverzekering te (laten) kijken, want er zijn wel degelijk manieren om toch minder premie te betalen. We geven u vier tips die misschien interessant voor u zijn:

Tip 1: Dubbele dekking voorkomen

Veel autobezitters zijn dubbel verzekerd zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Heeft u bijvoorbeeld al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of daar een verkeersdekking in zit. U hoeft deze dan niet bij uw autoverzekering af te sluiten. En heeft u een pechhulpverzekering afgesloten, dan is lid zijn van de Wegenwacht of Route Mobiel vaak niet nodig.

Tip 2: Toetsing gewenste dekking vs. autopremie

Uw auto wordt telkens een jaartje ouder waardoor het op den duur misschien een minder kostbare dekking nodig heeft. Maar het kan ook zijn dat het einde van uw financiële reserve in zicht komt waardoor juist een ruimere dekking gewenst is. Hoe dan ook, stem de gewenste dekking regelmatig af op uw (gewijzigde) persoonlijke situatie en toets daarmee of deze dekking nog in verhouding staat tot de autopremie die daar tegenover staat.

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Heeft u schade? Dan is het verstandig om eerst te kijken of het een grote of kleine schade betreft. In het geval van een kleine schade kan het namelijk voordeliger zijn om die zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verliest u vaak uw no-claimkorting. Hierdoor stijgt de premie. In dat geval kan het voordeliger zijn om een kleine schade zelf te betalen, in plaats van jarenlang een hogere premie te betalen.

Tip 4: Auto schorsen

Gebruikt u uw (tweede) auto helemaal niet, dan kunt u die laten schorsen. U verklaart dan dat u niet meer met u auto op de openbare weg komt. In dat geval hoeft u geen wegenbelasting meer te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en is er ook geen apk-keuring nodig. Uw geschorste auto mag dan alleen op uw eigen terrein of in een autostalling staan. Als u gebruik maakt van deze tip is het dus belangrijk om eerst uw verzekering weer in orde te maken voordat u weer gaat rijden. Heeft u vragen over wat de risico’s zijn bij eventuele schade? Neem dan gerust contact met mij op.

Ik help u graag verder

Een wijziging in uw persoonlijke situatie maakt wellicht een lagere dekking op uw autoverzekering mogelijk. Daarnaast veranderen autopremies en verzekeringsvoorwaarden regelmatig en wordt u zelf ieder jaar ouder; allemaal zaken die een rol spelen bij het vaststellen van de premie. Wilt u hier in een persoonlijk gesprek meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch via 0546 745 220 of per e-mail via particulier@stopel.nl.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur