0546 480 180

Bezoek de huisarts

De meest eenvoudige manier is om zorg te gebruiken die geen onderdeel uitmaakt van het eigen risico. Denk daarbij aan reguliere huisartsenzorg. Wanneer het niet dringend is, is een bezoek aan de spoedeisende hulp ook onnodig duur.

Daarnaast kunt u bij de huisarts ook voor kleine ingrepen terecht die in het ziekenhuis geld kosten. Het verwijderen van een moedervlek, het plaatsen van een spiraal of een sterilisatie zijn daar voorbeelden van. Het is echter niet zo dat alle huisartsen in Nederland deze handelingen uitvoeren. Informeer daarom of een collega-huisarts deze ingreep kan doen.

Verhoging eigen risico

Het eigen risico mag u naast de verplichte 385 euro met maximaal 500 euro verhogen. Dit kan u soms tot wel 15 tot 20 euro in de maand schelen. Let wel op: het verhogen van het eigen risico kan ook nadelige gevolgen hebben wanneer u in de onfortuinlijke situatie zit dat u veel zorgkosten moet maken. Verhoog daarom uw eigen risico alleen als u zeker weet dat u de 885 euro in één keer kunt betalen, mocht het nodig zijn.

Let op late rekeningen

In sommige gevallen kan het wel eens voorkomen dat u een ziekenhuisrekening later dan verwacht in de bus krijgt. Reken u daarom niet rijk als u op 31 december nog niets van uw eigen risico hebt afgesnoept. Een rekening van een eenvoudige behandeling zou binnen drie maanden op de deurmat moeten liggen. Dit mag wettelijk gezien tot achttien maanden na dato zijn.

Ziekenhuistarieven

Beland u met een dubbele beenbreuk in het ziekenhuis, dan heeft u in de meeste gevallen weinig invloed op de kosten of de ziekenhuiskeuze. Toch kosten 40 procent van de declarabele handelingen in ziekenhuizen minder dan de maximale 885 euro aan eigen risico. Bloedonderzoek, een röntgenfoto of een echo zijn daar voorbeelden van. De kosten voor behandelingen kunnen per ziekenhuis enorm verschillen. Deze zijn voor iedereen inzichtelijk, omdat verzekeraars sinds vorig jaar de behandelkosten per ziekenhuis publiceren. Wees bewust van het bestaan van die lijst en onderzoek waar u zich – als u in de verzekering heeft opgenomen dat u het ziekenhuis zelf kunt kiezen – het voordeligst kunt laten behandelen. De prijsverschillen hebben alles te maken met de afspraken tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen.

Vrijblijvend en persoonlijk advies

Sluit via onze zorgvergelijker eenvoudig uw nieuwe zorgverzekering af of over. Krijgt u liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Onze adviseurs helpen u graag met het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen die passen bij uw situatie. Dat levert dan misschien wel meteen uw eerste besparing voor 2021 op!

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur