0546 480 180

Daarom hebben wij een aantal vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. De actuele situatie rond corona vindt u bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Ik ben in het buitenland en ik moet in quarantaine, krijg ik iets vergoed?

Als je langer op je vakantieadres moet blijven, maak je natuurlijk extra kosten voor het verblijf. Dit valt niet onder de zorgverzekering. Overleg met de reisverzekeraar of een tegemoetkoming in de extra kosten in de reisverzekering zit.

Als ik thuis in quarantaine moet blijven, krijg ik dan iets vergoed?

Als je thuis in quarantaine moet, maak je in principe geen zorgkosten. Quarantaine is een voorzorgsmaatregel om verspreiding tegen te gaan. Je krijgt dus geen vergoeding.

Ik wil graag mondkapjes en desinfectie gel aanschaffen om mezelf te beschermen. Krijg ik dat vergoed?

Een mondkapje of desinfecterende gel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Het RIVM adviseert mondkapjes alleen voor medisch personeel en voor mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen. De papieren mondkapjes bieden geen bescherming tegen het virus.

Als ik mezelf preventief wil laten testen op het coronavirus, krijg ik dat dan vergoed?

De huisarts adviseert of controle nodig is. Is dit het geval, dan krijg je de controle vergoed uit de basisverzekering. De kosten van de preventieve controle vallen onder het eigen risico.

Ik wil niet naar het ziekenhuis waar ik een afspraak heb. Wat moet ik doen?

U kunt de afspraak verzetten. Neem hiervoor contact op met het ziekenhuis. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw ziekenhuis.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik het coronavirus heb?

Blijf thuis als u verkoudheidsklachten en/of koorts heeft en ziek uit. Worden de klachten erger? Bel dan uw huisarts.

Waar kan ik meer informatie krijgen over het coronavirus?

De nieuwste informatie vind u op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De overheid heeft ook een speciaal telefoonnummer: 0800 1351. Via dit nummer kunt u ook meer informatie krijgen over het coronavirus. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar: +31 20 205 1351.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur