0546 480 180

Wanneer ben ik nu wel gedekt met de reisverzekering?

Niks kan een dagje dierentuin zo verpesten als wanneer de portemonnee of mobiele telefoon is gestolen of is verloren. Uw hele dag is dan gelijk verpest en vooral wanneer u erachter komt dat dit niet wordt gedekt door de reisverzekering. Maar wanneer bent u wel gedekt met een reisverzekering? Een reisverzekering dekt alleen de schade tegen diefstal, verlies of schade als er een overnachting bij in de reis zit. Dus een dagje Scheveningen valt alleen onder de reisverzekering wanneer u hier een nachtje blijft slapen.

Hoe zit het dan wanneer ik naar het buitenland ga?

Wanneer u naar het buitenland gaat voor een dagje, al is het net over de grens, ook hier gelden dezelfde regels als wanneer u een ‘dagje uit’ gaat in Nederland. Dus ook hier geldt het wanneer er een overnachting bij zit wordt de schade gedekt door de reisverzekering.

Welke verzekering dekt de schade tijdens een ‘dagje weg’ wel?

Met een gerust hart op pad, dat kan met een buitenhuis- of kostbaarhedenverzekering. Deze dekking sluit u af in combinatie met een inboedelverzekering. Met deze verzekering zijn al uw kostbare spullen buiten de deur verzekerd. Denk hier aan uw mobiele apparatuur of foto apparatuur. Uw sieraden of muziekinstrumenten. Dit dekt niet alleen de schade tijdens een ‘dagje weg’ maar ook wanneer u bijvoorbeeld onderweg naar uw werk gaat. Kostbare spullen zijn ook verzekerd wanneer u ze in de auto laat liggen mits deze uit het zicht worden geplaatst, dus in de kofferbak of dashboard.

Wat valt niet onder de buitenhuisverzekering?

Er zijn waardevolle spullen die niet onder de dekking van de buitenhuisverzekering vallen, zoals fietsen en scooters. Ook een gestolen of verloren bril wordt niet altijd vergoed. Ook zijn er verzekeraars die mobiele elektronica, zoals smartphones en e-readers, uitsluiten. Hiervoor zal dan een aparte dekking voor moeten worden afgesloten. Er kunnen ook een aantal beperkingen zijn. Zo is de schade door vallen en stoten niet altijd verzekerd. Een voorbeeld hiervan is wanneer de camera uit uw handen glipt en op de grond valt. Of een telefoon met een gebarsten scherm, doordat die per ongeluk van tafel is gestoten. Ook het dekkingsgebied is soms minder uitgebreid dan u denkt. Als u meer vragen of onduidelijkheden heeft, neem dan gerust contact met mij op.

Wat moet ik doen bij schade?

De schade dient u zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. Meestal kan dit online. Wanneer u schade hebt opgelopen door diefstal of verlies, zal er aangifte moeten worden gedaan bij de politie. Vervolgens meldt u dit bij de verzekeraar en stuurt u het aangiftebewijs op. Ook geldt hier een uitzondering op, wanneer u uw mobiel achterlaat op uw strandhanddoek, terwijl u de zee ingaat, dan krijgt u bij diefstal geen schade vergoeding.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een buitenshuis verzekering?

We geven u een handige checklist:

  • Hoe hoog is de premie?
  • Is val- en stootschade gedekt?
  • Welke afschrijvingen hanteert de verzekeraar? (dit verschilt per aanbieder)
  • Geldt de buitenhuisdekking ook voor spullen die je uitleent?
  • Zijn smartphones, e-readers en laptops uitgesloten?
  • Krijg je de nieuwwaarde of dagwaarde vergoed?
  • Wat is de maximale vergoeding bij schade?
  • Wordt het eigen risico van de schadevergoeding afgetrokken?
  • Is het dekkingsgebied wereldwijd of beperkt tot Nederland?

Wilt u hierover meer weten? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op via 0546 745 220 of mail naar particulier@stopel.nl Ik help u daar graag verder!

 

 

 

 

 

 

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur