0546 480 180

In hoofdlijnen is er een akkoord bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp-ers. De exacte details en voorwaarden zijn nog niet bekend, maar de hoofdlijnen wel.

Basisverzekering verplicht voor álle werkenden

Regeringspartijen hebben besloten dat alle werkenden onder een nieuwe basisverzekering moeten gaan vallen. Dit betekent dat een collectieve verzekering ook voor zelfstandigondernemers verplicht wordt.

Lagere premies

De premie wordt afhankelijk van uw inkomen en is waarschijnlijk maximaal € 200,- per maand. De maximale bruto maanduitkering wordt waarschijnlijk € 1.650,- . Qua wachttijd zijn er verschillende opties mogelijk. Het UWV gaat deze regeling uitvoeren, naar verwachting rond 2024.

Heeft u al een bestaande verzekering?

Of wilt u liever zelf een verzekering afsluiten? Dan kunt u een vrijstelling krijgen van het UWV. Wel moet uw verzekering minimaal gelijk zijn aan de verplichte variant van het UWV.

Zorg voor een passende AOV

Ondanks deze plannen blijft de impact bij arbeidsongeschiktheid groot. Een passende AOV biedt inkomenszekerheid. Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor u het meest geschikt? Dit hangt onder andere af van uw eigen wensen rondom het invullen van de verzekering. De verplichte variant van het UWV is niet altijd voldoende. Zorg voor een bij u passende verzekering door de voorwaarden en premies kritisch met elkaar te vergelijken en u goed te laten adviseren.

Nu een AOV afsluiten?

Een goed advies voor een AOV is en blijft erg belangrijk. Wilt u geen risico lopen? Wacht dan niet tot de overheid met meer informatie komt. Volgende week kan u al iets overkomen waardoor u niet meer kunt werken. Daarom is het slimmer om nu al iets te regelen. Wanneer er meer bekend is kunt u uw verzekering altijd aanpassen op de nieuwe situatie.

Wij gaan hierover graag met u in gesprek

Heeft u vragen en wilt u graag een adviesgesprek? Neem dan contact op met Gerdia Meulman of Esther Schulenberg. Zij zijn bereikbaar op nummer 0546-480 180 of via inkomen@stopel.nl.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur