0546 480 180

We controleren onze auto en onze gezondheid om tijdig de “zwakke plekken” te ontdekken, zodat wij maatregelen kunnen nemen om erger te voorkomen. Dit geldt ook voor je pakket aan verzekeringen en andere financiële diensten. Op het moment dat je deze producten hebt afgesloten, zullen ze prima hebben aangesloten bij je situatie op dat moment. Maar is dit op dit moment nog steeds wel zo? Met de volgende vijf tips helpen we je een handje:

1. Breng je vaste inkomen en uitgaven in kaart

Maak een lijst van de inkomsten per maand. Denk hierbij aan je salaris, pensioen of uitkering. Vergeet ook de (zorg)toeslag en kinderbijslag niet. Zet vervolgens ook de vaste lasten op een rij. Hoeveel betaal je voor de hypotheek, huur, energierekening en abonnementen. Neem de tijd, het is geen haastklus.

2. Bekijk waar je op kunt besparen

Nu je alles op een rijtje hebt, kan het besparen beginnen. Abonnementen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had? Die kun je beter opzeggen. En voor de verzekering of abonnementen voor telefoon en stroom zijn er vaak goedkopere alternatieven te vinden. Geef je geld aan veel verschillende goede doelen? Kies dan één of twee goede doelen die je belangrijk vindt. Geef bewust aan deze doelen – misschien zelfs een wat groter bedrag. Sommige giften kun je aftrekken van de inkomstenbelasting.

3. Controleer je buffer

Een kapotte wasmachine, lek dak of autoreparatie – daar zit niemand op te wachten. Reserveer daarom wat geld op je bankrekening, speciaal voor dit soort onverwachte, noodzakelijke uitgaven. Hoe groot de buffer moet zijn, hangt af van je persoonlijke situatie. Via de BufferBerekenaar van Nibud zie je of je voldoende geld achter de hand hebt.

4. Houd een (digitaal) huishoudboekje bij

Wil je ook ná de schoonmaak de financiën beter bijhouden? Houd dan, net zoals vroeger, een kasboekje bij. Daar zijn tegenwoordig ook hele handige apps voor. Zo heb je bij veel banken een Internet Bankieren app. Met zo’n (digitaal) huishoudboekje heb je in mum van tijd inzicht in je uitgaven. Zorg dat je ook de kleine, dagelijkse uitgaven bijhoudt: het zijn vaak de kopjes koffie en cadeautjes die ongemerkt veel geld kosten.

5. Onderhoud je verzekeringspakket

Kijk ook eens naar je verzekeringen. In je persoonlijke situatie kunnen veranderingen optreden waardoor het niet meer nodig is bepaalde risico’s te verzekeren. Of het is juist verstandig om het verzekerd bedrag te verhogen. Dit geldt ook voor je uitvaart. Weet je waar je voor verzekerd bent. Past de dekking nog bij je wensen?

Je begrijpt dus dat ook je pakket aan verzekeringen en andere financiële diensten regelmatig een controle beurt nodig heeft. Wil je eens kritisch naar je financiën of verzekeringen kijken? Neem hiervoor gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch via 0546 of 745 220 per e-mail via particulier@stopel.nl. Ook voor een adviesgesprek kun je bij mij terecht.

Meer artikelen

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur