Is een groene kaart voor de caravan verplicht?

Is uw caravan zwaarder dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen)? Dan heeft deze ook een eigen (geel) kenteken. En een eigen groene kaart. Neem deze kaart mee als u door bijvoorbeeld Duitsland, Polen of Spanje rijdt. In deze landen bent u verplicht om de groene kaarten bij u te hebben.

Tip! In bijna alle Europese landen moet u kunnen aantonen dat uw voertuig verzekerd is. Neem daarom altijd uw verzekeringspapieren mee. In geval van pech of nood heeft u altijd de juiste papieren en informatie bij u.

Moet ik een groene kaart in mijn auto hebben?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. De groene kaart ziet er overal in Europa hetzelfde uit en is dus overal herkenbaar. Wij adviseren u altijd een groene kaart bij u te hebben. Dit mag ook een zwart-wit kopie zijn of eventueel een digitale versie. Voor een aantal landen buiten de EU (zoals Bosnië, Marokko en Turkije) heeft u nog wel een originele groene kaart nodig. Heeft u een caravan? Dan heeft u voor bepaalde landen een apart verzekeringsbewijs nodig voor uw caravan. Dit geldt onder andere voor Duitsland, Spanje en Polen. Gaat u naar het buitenland? Check dan vooraf de benodigde reisdocumenten. Het verzekeringsbewijs kunt u opvragen bij uw autoverzekeraar.