Het klimaat verandert en ook in Nederland neemt de kans op extreem weer toe. Steeds vaker krijgen we te maken met droogte, hitte, stormen en hagelbuien. Hierdoor loopt het aantal schadeclaims op. Als gevolg hiervan hebben verzekeraars de premie van de woon- en autoverzekeringen in de afgelopen jaren flink verhoogd.

Woonverzekeringen

Omdat het waarschijnlijk is dat de klimaatverandering structureel is, zijn de premies van de opstal- en inboedelverzekeringen in de afgelopen jaren verhoogd. Een gemiddeld huishouden is nu zo’n € 450,- per jaar kwijt voor een gecombineerde opstal- en inboedelverzekering oftewel een woonpakket. Vier jaar geleden was dit nog € 360,-. Dit is een stijging van 25 procent.

Afhankelijk van de verzekeraar die je kiest, kan deze premie veel hoger of juist lager uitvallen. Het is daarom verstandig om je woonverzekeringen weer eens te updaten. Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaald.

Autoverzekeringen

Storm en hagel beschadigt niet alleen huizen maar ook auto’s. Wat voor woonverzekeringen geldt, geldt daarom ook voor autoverzekeringen: de premies van gedeeltelijk casco en all risk stijgen gestaag. Maar ook hier geldt dat er flinke verschillen zijn tussen de premies van de verschillende aanbieders.

Bespaar op je premie

Wil je weten of je huidige auto- en woonverzekeringen nog wel het beste alternatief zijn? Neem dan gerust contact met mij op. Ik onderzoek graag of we voor je kunnen besparen op de premie.