Een kapot beeldscherm is de meest voorkomende schade aan een mobiele telefoon. Of de schade van uw telefoon vergoed wordt, hangt af van uw dekking.

De schade claimen via uw inboedelverzekering

Toen de mobiele telefoon net aan zijn opmars begon kon u de schade gemakkelijk claimen via uw inboedelverzekering. Nu iedereen een mobiele telefoon heeft zijn verzekeraars hier veel voorzichtiger in geworden. In veel gevallen wordt er bij val- en stootschade helemaal niet meer uitbetaald. Via de inboedelverzekering is uw telefoon alleen nog verzekerd voor diefstal vanuit uw huis, inbraak of brand. De standaard dekking compenseert de schade niet als u de telefoon laat vallen.

Een allrisk-dekking

Als u alle schadegebeurtenissen wilt verzekeren, heeft u een Allrisk-dekking nodig. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon voor val- en stootschade verzekerd is. Waterschade en diefstal wordt hier in de meeste gevallen ook mee gedekt. Om er zeker van te zijn wat uw verzekering precies dekt kunt u het beste de polisvoorwaarden van uw verzekering doornemen.

Bijzondere voorwaarden en eigen risico

Tot enkele jaren geleden waren er geen restricties over mobiele telefoons bij verzekeraars. Nu is dat anders. De meeste verzekeraars hebben voor mobiele telefoons bijzondere voorwaarden opgenomen. Dat kan een maximumvergoeding zijn, maar ook een eigen risico dat u alleen betaalt bij schade aan uw telefoon of tablet.

Vaak is het eigen risico te hoog om een vergoeding te krijgen bij een kapot beeldscherm. Als het eigen risico € 150,00 is maar de reparatiekosten zijn € 100,00, kunt u de schade al niet claimen.

Wanneer is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor uw telefoon?

Een aparte smartphoneverzekering biedt wereldwijd dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van uw telefoon, voor in de voorwaarden genoemde situaties. Bij het afsluiten van deze verzekering is het van belang dat u op de volgende zaken let:

  • De nieuwwaarde van uw telefoon.
    Hoe hoger de aanschafprijs, hoe duurder de verzekering.
  • De risico’s die gedekt worden door de verzekering.
    Waterschade of diefstal wordt niet door alle verzekeraars gedekt. Ga ook goed na of u behoefte hebt aan deze dekking.
  • Sluit de verzekering niet meteen af bij het kopen van uw nieuwe telefoon.
    Wie een nieuwe telefoon koopt, krijgt vaak al in de winkel het advies om er direct een verzekering bij af te sluiten. Deze verzekeringen zijn vaak erg duur. Vraag om een folder en vergelijk thuis rustig de prijzen. Dit kan veel geld schelen.

De prijzen van een aparte smartphoneverzekering kunnen variëren van € 5,- per maand tot € 20,- per maand.

Wilt u weten welke oplossing voor u het beste is?

Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0546-480 180 of per email via particulier@stopel.nl.