0546 480 180

Wat verandert er?

1. Verplichte APK voor snelle landbouwvoertuigen

De landbouwvoertuigen in Nederland die 40 kilometer per uur of harder kunnen rijden, moeten vanaf dit najaar verplicht APK-gekeurd worden. Daar heeft de ministerraad begin deze maand mee ingestemd. Alle landbouwvoertuigen moeten hiervoor worden geregistreerd bij de RDW.

2. Verhoging van de maximumsnelheid

De invoering van de APK-plicht wordt gecombineerd met het verhogen van de maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen. De maximumsnelheid gaat van 25 naar 40 kilometer per uur. Dat geldt alleen als de constructie van deze voertuigen dat toelaat.

3. Kentekenplicht voor landbouwvoertuigen

De kentekenplicht wordt uitgebreid voor gemotoriseerde (en getrokken) voertuigen die op de openbare weg harder rijden dan 25 kilometer per uur. De uitbreiding gaat gelden voor:

  • Landbouw- en bosbouwtractoren
  • Motorrijtuigen met beperkte snelheid
  • Mobiele machines
  • Verwisselbare getrokken machines en aanhangwagens
  • Getrokken voertuigen boven 750 kg die in combinatie met een tractor harder dan 25 kilometer per uur rijden

Wanneer?

De wijziging van de Wegenverkeerswet gaat naar verwachting in op 1 oktober 2019. Deze ingangsdatum is nog niet definitief. Dit is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer.

Wij helpen u graag

Kentekenplichtig of niet? Bij Stopel kunt u elke tractor verzekeren. Wilt u meer weten over een passende verzekering van uw landbouwvoertuig? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch via 0546 745 213 of per e-mail via frank@stopel.nl.

 

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Service en contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur