0546 480 180

Carnaval staat weer voor de deur. De praalwagens voor de optocht zijn bijna klaar en iedereen is volop bezig met de voorbereidingen voor het feest der feesten. Een van de laatste dingen waar u aan wilt denken is waarschijnlijk een verzekering. Maar als u met een carnavalswagen in een optocht meerijdt, is het toch belangrijk hier even bij stil te staan. Stel dat er iemand wordt aangereden? Wie draait er voor de schade op? En wat als er iets gebeurt met de feestgangers op de praalwagen?

Voorkom een financiële kater en verzeker uw deelname aan de carnavalsoptocht. Zo draait u, als er iets mis gaat, niet voor de schade op. Kijk goed naar de voorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat u verzekert wat voor u van belang is.

  • Is alleen de praalwagen of platte kar verzekerd of geldt de verzekering ook voor het trekkend voertuig?
  • Zijn de passagiers in of op de praalwagen verzekerd of is de verzekering uit te breiden met een ongevallendekking?
  • Waarvoor zijn de passagiers verzekerd?
  • Zijn de ritten van en naar de startplaats van de optocht verzekerd?
  • Wanneer start de dekking (op de dag van de optocht of eerder)?
  • Biedt de verzekering ook dekking in andere landen wanneer de route van de optocht hier langs loopt?
  • Zijn er meerdere deelnemende praalwagens van uw vereniging binnen één optocht te verzekeren?

Op onze website www.praalwagen-verzekering.nl vraagt u geheel online en wanneer u het uitkomt een dekking aan voor uw praalwagen. U betaalt veilig met iDeal en na acceptatie ontvangt u een dekkingsbevestiging via e-mail. Dit alles binnen één werkdag!

Denk daarnaast ook aan de verkeersregels

Of u nu meedoet aan de optocht of toeschouwer bent: ook tijdens carnaval gelden de gewone verkeersregels. Houd als bestuurder van het trekkend voertuig afstand van uw voorganger in de optocht. Let ook op enthousiaste toeschouwers die ineens kunnen oversteken (denk aan kinderen!). En – waarschijnlijk overbodig – ook nu is het verboden om als bestuurder alcohol te drinken.

Als toeschouwer is het verstandig om erop te letten dat u enige afstand van de praalwagens houdt. Bedenk dat de wagens vaak groot zijn en dat de bestuurder daardoor last kan hebben van verschillende dode hoeken. Steek ook niet zomaar over. Het feestgedruis speelt zich misschien wel af op straat, maar er kunnen zich op straat ook nog gewone verkeersdeelnemers bevinden.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur