0546 480 180

Wat de oorzaak ook is, het is fijn om te weten wat je moet doen bij autoschade. In dit blog leg ik uit welke stappen je kunt nemen wanneer je schade aan je auto hebt bij een aanrijding.

Veiligheid boven alles

Breng jezelf en andere betrokkenen in veiligheid. En zorg ervoor dat andere automobilisten je niet nog een keer kunnen aanrijden. Waarschuw bij voorkeur de politie (in ieder geval altijd wanneer één van de betrokken partijen letsel heeft).

Let op: verplaats alleen de betrokken voertuigen in gevaarlijke verkeerssituaties.

Verzamel bewijs

Moet je auto verplaatst worden? Maak dan eerst foto’s van de situatie en de schade. Loop rond alle voertuigen en fotografeer zoveel mogelijk. Wanneer er slipsporen zijn of er glas en dergelijke op de grond ligt, maar hier dan ook foto’s van. Dit kan gewoon met je mobiele telefoon. Bewaar beschadigde onderdelen voor eventuele expertise. En zijn er getuigen? Noteer dan hun namen en adressen.

Vul het Europees schade formulier in

Blijf vooral rustig en beleefd naar elkaar en vul met de andere partij de voorzijde van het Europees Schadeformulier in. De achterzijde van het formulier kun je later thuis invullen. Je hoeft het niet eens te zijn over de schuldvraag, maar zorg ervoor dat alle gegevens goed vermeld zijn. Het moet duidelijk zijn hoe de aanrijding is gebeurd. Beide partijen moeten de voorzijde van het formulier ter plaatse ondertekenen. Wil één van de partijen dit niet, plaats hiervan dan altijd een opmerking op de voorzijde van het formulier.

Erken geen aansprakelijkheid en doe geen uitspraken over de schuldvraag. Laat de beoordeling van aansprakelijkheid over aan de verzekeraars.

Heb je geen schadeformulier bij de hand? Het Verbond van Verzekeraars heeft een handige online website ontwikkelt die werkt als een app op je smartphone. Op die manier kun je, samen met de betrokkenen, op de plaats van het ongeluk online het schadeformulier invullen. Je vindt de Mobiel Schade Melden website hier.

Meld je schade zo snel mogelijk bij Stopel Verzekeringen

Heb je schade gereden en heb je een autoverzekering afgesloten via Stopel? Dan kun je het beste direct bij ons je schade melden. Dit kan direct online op onze website, telefonisch via 0546 – 480 180 of per mail via schade@stopel.nl.

Aanrijding en de schadevergoeding?

Benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding na een aanrijding? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Meer artikelen

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens

Een WA-verzekering voor praalwagens Een praalwagenverzekering is een essentiële overweging voor iedereen die betrokken is bij de creatie en...

Contactformulier

Onderdeel van

Over ons

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:00 uur