U woont misschien al jaren met plezier in uw koophuis en u wilt daar niet weg. U weet precies wat uw maandelijkse lasten zijn. Maar past uw hypotheek nog het beste bij uw huidige situatie? Want net als uw huis, heeft ook uw hypotheek onderhoud nodig om passend te blijven.

Profiteert u wel van de huidige lage rente?

De hypotheekrentes zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Profiteert u hier wel genoeg van? Grote kans dat de huidige rente lager is dan de rente van uw hypotheek. Niemand weet of en wanneer de rentes weer gaan stijgen. Door uw hypotheek over te sluiten kunt u profiteren van de lage rentes en uw maandlasten omlaag brengen. Uw hypotheek oversluiten betekent dat u uw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Bij uw huidige bank of een andere geldverstrekker.

Wanneer is het verstandig om uw hypotheek over te sluiten?

Het is verstandig uw hypotheek over te sluiten wanneer:

 • U lagere maandlasten wilt
  De rentes zijn historisch laag. Door van deze lage rentes te profiteren kunt u uw maandlasten omlaag brengen.
 • Uw rentevaste periode afloopt
  Wanneer het einde van uw rentevaste periode in zicht komt, is dit uw kans om te kijken of oversluiten gunstig is. Vaak kunt u uw hypotheek oversluiten zonder boete en dat kan u voordeel opleveren.
 • U uw huis wilt verbouwen
  Bent u van plan uw huis te verbouwen en wilt u hiervoor geld lenen? Dan kunt u overwegen de verbouwing te financieren door uw hypotheek over te sluiten in combinatie met een verhoging.
 • Er veranderingen zijn in uw persoonlijke situatie
  Tijdens de looptijd van uw hypotheek kan er veel veranderen. Een gezin, een nieuwe baan of bijvoorbeeld een erfenis beïnvloeden waarschijnlijk uw woonwensen. Om te zorgen dat uw hypotheek helemaal aansluit bij uw situatie kan het verstandig zijn om over te sluiten.
 • Uw huis overwaarde heeft
  Wanneer er sprake is van overwaarde kunt u meestal een hypotheek krijgen met een lagere hypotheekrente. Dat kan u veel geld besparen.

Passend en persoonlijk advies

Wilt u graag weten of uw hypotheek nog past bij uw situatie. Bij mijn collega’s van Velten Groep kunt u rekenen op een passend en persoonlijk advies. Zij vergelijken uw huidige hypotheek met andere opties op de hypotheekmarkt. Een onafhankelijk advies. Een eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem gerust contact op. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0548-533 546.