MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze bedrijfsfilosofie reikt verder dan het adviseren van verzekeringen, risicobeheer en financiën. Ook willen we maatschappelijke meerwaarde leveren voor onze omgeving, op korte en lange termijn. We zijn immers van mening dat uiteindelijk iedereen profiteert van een duurzame en meer betrokken samenleving.

Op deze pagina vindt u een overzicht van projecten, verenigingen en stichtingen die Stopel Bedrijfsverzekeringen als ondersteunend partner hebben.

 

Eurosped TopVolleybal Twente 

Eurosped TopVolleybal Twente is het dames volleybal team van Twente spelend in de DELA Eredivisie. Eurosped is ontstaan uit Volleybalvereniging Pollux in Oldenzaal, opgericht in oktober 1970. Het eerste damesteam van Pollux promoveerde in 1991 naar de DELA-eredivisie, om in 1998 voor het eerst landskampioen te worden en Europees volleybal te spelen. Ook het eerste herenteam, dat fuseerde met ‘Twente 05’, speelt onder die naam in Nederland op hoog niveau.
De vroegere naam Pollux vindt als ‘Polydeukes’ zijn oorsprong in de Griekse mythologie. De Romeinen noemden hem Pollux. Met tweelingbroer Castor waren zij zonen van oppergod Zeus en onsterfelijk. Pollux had als taak onrechtvaardigheden te bestraffen en rust en orde te handhaven. De naam van deze krachtige en gewaardeerde Pollux is gekozen als naam van de vereniging
In 1996 is het eerste damesteam van Pollux ondergebracht in een aparte stichting. Onder dezelfde naam als de vereniging, behaalde het damesteam Pollux uit Oldenzaal sinds 1991 meerdere successen als vijf keer Landskampioen, drie keer Bekerwinnaar, vier keer Supercup en bereiken kwartfinale in 'European CEV Cup'.


Voor meer informatie zie: www.eurosped-tvt.nl

 

Challenge Tour 

Ook tijdens de Challenge Tour 2014 reden we voor een goed doel en wederom was dit Stichting Terre geworden. Zaterdagochtend 1 februari 2014 was het vertrek van de ChallengeTour, een pittige tour van een dikke 7000 km richting de Noordkaap waarvan meer dan 4000 km over sneeuw en ijs.
Via de pagina www.challengetour.nl/stichting-terre kunt u op de hoogte blijven van sponsor acties en van het inmiddels bij elkaar gebrachte geld voor deze uitstekende Stichting.

Doel Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds 

Het direct ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van therapieën zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit!
Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds ondersteunt de projecten financieel en organiseert overleg tussen (internationale) specialisten van verschillende medische instellingen zodat de beschikbare kennis wordt gedeeld. Stichting Terre is voor deze projecten ook intermediair tussen patiënten, ouders en verzorgers enerzijds en medische partners anderzijds.
Voor meer informatie zie: www.stichtingterre.nl

 

Profronde Almelo 

Op 28 augustus a.s. kunnen mensen in deze regio gaan genieten van de 33e profronde. Het vernieuwde bestuur werkt hard aan de voorbereidingen die in volle gang zijn. Ook de komende editie wordt een fantastisch feest in de stad waarbij sport en sportiviteit hand in hand gaan met entertainment en business to business contacten. Een geweldig feest voor jong en oud.

De profronde is een evenement dat niet meer weg te denken is en mensen trekt uit alle hoeken van deze regio en ver daarbuiten. Dit evenement kan plaatsvinden dankzij een groot aantal sponsoren en de belangrijke bijdrage van een grote groep vrijwilligers. 
In 2015 wordt verwacht dat Profronde Almelo aan het publiek een sterk vernieuwd programma zal presenteren.
Een actueel overzicht van de ontwikkelingen treft u op www.profrondealmelo.nl aan. U kunt daar contact opnemen voor vragen, suggesties of het aanbieden van ondersteuning.

 

Heracles Almelo 

Heracles is opgericht in 1903 en behoort tot een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Het is een club met een rijke historie waarin diverse landskampioenschappen voorkomen. De uitstraling van een club met zo'n rijke historie is natuurlijk enorm, vooral als men deze vergelijkt met andere z.g. "fusieclubs". In 1974 is er een splitsing doorgevoerd tussen de amateur- en de betaalde afdeling van Heracles om de risico's van het bedrijven van betaald voetbal niet af te wentelen op de amateurafdeling. 

Uiteindelijk resulteerde dit in de gewenste beloning: het kampioenschap van de eerste divisie én dus promotie naar de eredivisie waar Heracles sinds 2005 zich meer dan thuis voelt. Voor meer informatie zie: www.heracles.nlDe stichting die toen is ontstaan werkte tot juli 1998 onder de naam SC Heracles'74 en heet sindsdien Heracles Almelo. De club heeft in het verleden voornamelijk in de Eerste Divisie gespeeld, maar ook in de Eredivisie heeft men van zich doen spreken. Sinds 2002 bewoog de club zich vrijwel voortdurend bij de top van de Eerste Divisie en deed het daarna vrijwel ieder jaar mee voor de hoofdprijzen.

 

Voetbalvereniging Sc Lemele 

In 1965 opgerichte sportclub Sc Lemele.
Voor meer informatie zie: www.sclemele.nl

 

Tennisvereniging De Acehof 

De tennisvereniging De Acehof in Tubbergen is opgericht in 1973. Het aantal leden schommelt rond de 180 leden. De vereniging is een gezellige vereniging, waarbij het sportieve als ook het recreatieve element hoog in de vaandel staan. 
Op het tenniscomplex bevindt zich een clubgebouw met o.a. een gezellige kantine, waar de leden na een partijtje tennis hun dorst kunnen lessen. 

Voor alle leeftijden wordt het nodige georganiseerd, zoals:

  • Ouder/kind toernooi
  • Iedere dinsdagavond gezellig tennissen op meerdere banen
  • Een 55+ ochtend op de woensdagmorgen
  • Clubkampioenschappen

Voor meer informatie zie: www.acehof.nl

 

Twenterandrun 2014 

Het was volgens de Stichting Sportpromotie Twenterand afgelopen 23 mei 2014 weer een mooi sportspektakel. Het was de dag waarop alweer de 12e editie van de inmiddels bijna niet meer weg te denken Twenterandrun van start ging.
Het centrum van Vriezenveen was weer omgetoverd tot een groot feestterrein alwaar ongeveer meer dan 1200 lopers van jong tot oud trachtte een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.
Voor aanmelding en/of meer informatie over de volgende editie van de Twenterandrun houdt u www.twenterandrun.nl in de gaten. Tot volgend jaar!

 

p.c. basisschool de Telgenborch 3T-ROX 

p.c. Basisschool de Telgenborch doet sinds 2005 mee aan de First Lego League wereldwijde techniek wedstrijden. Op deze manier leren ze op een leuke manier veel over techniek, de wereld om ons heen en samenwerken. Tot 2011 deden alleen de kinderen uit groep 8 mee, maar sinds 2011 mogen ook de kinderen uit groep 7 meedoen en met veel succes. 
Afgelopen jaar hebben de teams een unieke prestatie geleverd en is het team Robot GNR8N zelfs naar het World Festival in Saint Louis (USA) geweest. Hiervoor was natuurlijk veel geld nodig en dat hebben ze dankzij sponsors bijeen kunnen brengen.
Dit jaar is het onderwerp Nature's Fury (natuurgeweld).  Informatie over de opdracht van dit jaar is te vinden onder Actueel-Missies op hun website: www.3trox.nl

 

1.000.000 Druppels 

Het project 1.000.000 druppels stelt zich tot doel om een miljoen mensen duurzamer te maken. Zo ontwikkelen we samen een duurzame maatschappij! Dit doen ze door elke week een duurzame tip (De Druppel van de Week) te versturen. Dit zijn tips op zowel milieu- als sociaal gebied. Op deze manier komen de ontvangers van de Druppel van de Week telkens even in contact met duurzaamheid, met als doel om meer bewustzijn te creëren. We verwachten niet dat iedereen alle tips naleeft, maar wel dat mensen bewuster keuzes maken.

Organisaties die zich aanmelden als partner, zeggen toe om hun medewerkers te betrekken bij duurzaamheid. Eén contactpersoon bij de organisatie ontvangt de Druppel van de Week en zorgt voor verspreiding binnen de organisatie. De manier waarop staat vrij; intranet, e-mail, tv-schermen.... Organisaties hoeven dus geen emailadressen van medewerkers over te dragen. Elke medewerker van de organisatie telt mee als één druppel. 
Voor meer informatie zie www.eenmiljoendruppels.nl

________________________________________________________________________________
Heeft u vragen, wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 Stopel op Facebook
► Stopel op Twitter

Stopel Verzekeringen

/sites/default/files/images/agness.jpg
/sites/default/files/images/albertje.jpg
/sites/default/files/images/arjan.jpg
/sites/default/files/images/ellen2.jpg
/sites/default/files/images/dian.jpg
/sites/default/files/images/esther.jpg
/sites/default/files/images/frank.jpg
/sites/default/files/images/gerdia.jpg
/sites/default/files/images/gertjan.jpg
/sites/default/files/images/jaque.jpg
/sites/default/files/images/ronald.jpg
/sites/default/files/images/ronny.jpg
/sites/default/files/images/sylvia.jpg
/sites/default/files/images/tony.jpg
/sites/default/files/images/jon2.jpg
/sites/default/files/images/henri.jpg
/sites/default/files/images/veronique.jpg